İntörn Staj Formları ve İşleyiş
İntörn Gastronomi Uygulaması Kapsamında İşletmede Mesleki Eğitim: Öğrencilerin almış oldukları eğitimle kazandıkları bilgi ve becerilerini uygulayarak güçlendirebilecekleri nitelikte ve bölümleri/programlarıyla ilgili yiyecek içecek işletmelerinde yapılır. Bu paralelde; öğrencilerin TFG 410 İntörn Gastronomi Uygulaması Dersi kapsamında yapacakları “İşletmede Mesleki Eğitim” uygulamasının asgari işletme şartları şu şekilde olmalıdır:
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Kararı ile Kabul edilen;
  • 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfakları (Safranbolu da yer alan 3 yıldızlı ve butik oteller dahil)
  • Birinci Sınıf Tatil Köyleri Mutfakları,
  • Restoranlar,
  • Catering Firmaları,
  • Kruvaziyer Gemi Mutfakları,
  • Kamu ve Özel Sektöre ait kuruluşlar
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ “İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM” BAŞVURU BASAMAKLARI
Adım 1: Öğrenciler TFG410 İntörn Gastronomi Uygulama Dersi kapsamında İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması için başvuruda bulundukları firmaya, 2 nüsha olacak şekilde Ek-1 İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Belgesi’nin ilgili yerlerini doldurtacaklar ve kendileri de dolduracaktır. Daha sonra Nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ek-2 Taahhütname belgesini doldurup bu 4 belgeyi danışmanlarına teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakların son teslim tarihi 26 Ocak 2024’ tür.
 
Adım 2: Değerlendirme: Danışmanlarda toplanan Ek-1: İşletmede Mesleki Eğitim Kabul Belgesi 30 Ocak 2024 tarihine kadar değerlendirilip İşletmede Mesleki Eğitim yerleri kabul edilen öğrenciler Bölüm web sayfasından ilan edileceklerdir. İşletmede Mesleki Eğitim yeri kabul edilmeyen öğrenciler ve zorunlu nedenlerle İşletmede Mesleki Eğitim kabul belgesini getiremeyen öğrenciler 5 Şubat 2024'e kadar danışman hocasına yeni buldukları işletme belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir.
Adım 3: İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamasının Yapılması: Bu uygulama 12 Şubat 2024 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler İşletmede Mesleki Eğitim süresince Staj defterlerini doldurup her safyayı firmaya onaylattıracaklardır.
 
Adım 4 Dersin Tamamlanması: İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması bitiminde, "Staj Defteri"ni (bu defter, STF internet sayfasında örneği vardır) ve "Ek- 3 Staj Sicil Fişi"ni  (kapalı, imzalı ve kaşeli bir zarf içerisinde) danışmanlarına teslim edeceklerdir (Son Tarih: 01-14 Haziran 2024). Evrakların danışmanlara tesliminden öğrenci sorumludur.
Adım 5 Notların Girilmesi: TFG410 İntörn Gastronomi Uygulaması dersinin notları OBS ye girilecek olup tekrardan öğrencilere ilan edilmeyecektir.
 
NOT: Staj defteri zarf içine koyulmayacaktır.
        :Öğrenciler stajlarını yurtdışında yapabilirler.

Ek-1 İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Belgesi
Ek-2 Taahhütname
Ek- 3 Staj Sicil Fişi
Ek-4 Staj Defteri