Hakkımızda
Safranbolu Turizm Fakültesi 26.09.2011 tarih ve 2011/2276 Sayılı Kararname ile kurulmuş olup, kuruluşu 24.10.2011 tarih ve 28094 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilmiştir. 22.02.2012 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı kapsamında 2547 sayılı Kanun 7/d-2 maddesi uyarınca Safranbolu Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği Bölümü/Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı açılması uygun görülmüştür:

Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmiş ve ilk mezunlarını 2017-2018 öğretim dönemi sonunda vermiştir. Bölümün kuruluş amacı, mikro düzeyde Batı Karadeniz Bölgesi, makro düzeyde ise ülke genelinde gereksinim duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesine ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamaktır.

Turizm İşletmeciliği bölümünde eğitim süreci 1 yıl süreli İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı ile başlamaktadır. Bilimsel eğitim sürecinde öğrencilere; zorunlu dersler, yabancı dil seçmeli dersler, alan seçmeli dersler ve genel seçmeli dersler olmak üzere dört grup dersten oluşan bir müfredat programı uygulanmaktadır.

Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunları; özel sektörde konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama- satış ve insan kaynakları departmanlarında, seyahat acentalarının rezervasyon, operasyon, biletleme ve muhasebe departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde, yiyecek içecek işletmelerinde ve rekreasyon işletmelerinde yönetici olarak çalışabilmektedir. Kamu sektöründe ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır. Mezun olan bölüm öğrencileri almış oldukları turizm işletmeciliği eğitimi sayesinde girişimci olarak konaklama, yiyecek-içecek ve seyahat hizmetleri sektöründe kendi işletmelerini açabilmektedir. Akademik kariyer yapmayı düşünen bölüm öğrencileri, yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilmektedir.

Turizm işletmeciliği bölüm öğrencileri Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Rehberliği Bölümü ve İşletme Fakültesi İşletme Bölümü ile çift ana dal yapma imkanına sahip bulunmaktadır. Böylelikle bölüm öğrencileri, iki üniversite diploması alma şansına sahip bulunmaktadır. Turizm İşletmeciliği bölümünde 2023-2024 Bahar Dönemi itibariyle toplam 7 akademik personele (1 Profesör, 3 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi) sahip bulunmaktadır.