Satır Arası Söyleşilerinde İlk Konuğumuz ''Rektör''
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koordinatörlüğünde Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda “Satır Arası Söyleşileri”nin ilkine KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat konuk oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile “Satır Arası Söyleşileri” gerçekleştirildi.
Söyleşi programına; Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Programda ilk olarak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle saygı duşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.
Moderatörlüğünü Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans öğrencisi ve Gastronomi Kulübü Başkanı Fatih Kocabaş’ın yaptığı söyleşide katılımcıların da dahil olduğu keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.
Söyleşide; Karabük Üniversitesi hakkında ve uluslararası iş birlikleri kapsamında gittiği ülkelerdeki yemek kültürü deneyimlerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Gittiğim birçok ülkede özellikle Avrupa’da dünya mutfağı gelenekselleşti. İçinizde birçoğunuz büyük bir olasılıkla uluslararası arenada iş yapacaksınız. Türkiye’de de çalışsanız uluslararası bir bakış açısıyla çalışmanız gerekecek. Yemek tam bir sanat işidir. Meşhur aşçıları, restoran işletmecilerini üniversitemizde misafir ederek kendi birikimlerini anlattırarak öğrencilerimize geleceğe dair bir vizyon sağlanmasını planladık.” dedi.
Söyleşi öğrenci ve akademisyenlerle yapılan soru-cevap, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat’a hediye takdimi ve günün anısına hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Söyleşinin 15 günde bir yapılarak geleneksel hale gelmesi amaçlanıyor.