Staj Formları
Staj; öğrencilerin almış oldukları eğitimle kazandıkları bilgi ve becerilerini uygulayarak güçlendirebilecekleri nitelikte ve bölümleri/programlarıyla ilgili turizm işletmelerinde yapılır. Bu paralelde; öğrencilerin staj yapacakları asgari işletme şartları şu şekilde olmalıdır:
  • 3, 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri,
  • Birinci Sınıf Tatil Köyleri,
  • Kruvaziyer Gemileri,
  • Mavi Bayraklı Marina-Yat İşletmeleri,
  • A Grubu Seyahat Acenteleri,
  • Ulusal ve Uluslararası Havayolu İşletmeleri,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Merkez ve Taşra Teşkilatına Bağlı Turizm ile İlgili Birimleri,
  • Fakülte Yönetim Kurulu Onayı ile Kabul Edilen Diğer Kamu Kuruluşlarına Ait Eğitim ve Dinlenme Tesisleri
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BAŞVURU BASAMAKLARI
Adım 1: Staj Başvuru Öğrenciler Staj başvurusunda bulundukları firmaya, Üniversitemizin öğrencisi olduğunu gösterir “Ek-1:Staj Başvuru Belgesi”ni ve “Ek-2: Staj Kabul Belgesi'ni'' doldurup, işletmeye vereceklerdir (Son Tarih: 3 Mayıs 2024).
Adım 2:  Staj Kabul Öğrencinin staj başvurusunda bulunduğu işletme, öğrencinin staj yapmasını kabul ettiği takdirde “Ek-2: Staj Kabul Belgesi”ni doldurup öğrenci vasıtasıyla Üniversiteye gönderecektir. Öğrenciler “Ek-2: Staj Kabul Belgesi”ni verirken sigortalarının yapılabilmesi için aynı zamanda bir adet "Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve  “Ek-3: Staj Sigorta Yatırma Belgesi”ni doldurup danışmanlarına teslim etmeleri gerekir. (Son Tarih: 17 Mayıs 2024).
Adım 3: Staj Değerlendirme Bölüm başkanlığında toplanan “Ek-2: Staj Kabul Belgeleri”  en geç 24 Mayıs 2024 tarihine kadar değerlendirilip Staj yeri kabul edilen öğrenciler Turizm İşletmeciliği bölümü web sayfasından ilan edileceklerdir. Staj yeri kabul edilmeyen öğrenciler ve zorunlu nedenlerle staj kabul belgesini getiremeyen öğrenciler 3 Haziran 2024'e kadar bölüm başkanlığınsa teslim edip staj yerlerini onaylatmak zorundadırlar.
Adım 4: Stajın Yapılması 01 Temmuz – 14 Ağustos 2024 tarihleri arasında stajlar yapılacaktır. Öğrenciler staj süresince Staj defterlerini doldurup firmaya onaylattıracaklardır.
Adım 5: Stajın Tamamlanması Staj bitiminde, "Staj Defteri"ni (bu defter, STF internet sayfasında örneği vardır) ve "Staj Sicil Fişi"ni  (kapalı, imzalı ve kaşeli bir zarf içerisinde) "Evrak Kayıt" birimine teslim edeceklerdir (Son Tarih: 2 Ekim 2024). Evrakların bölüm sekreterliğine tesliminden öğrenci sorumludur.
Adım 6: Notların Girilmesi Bölümler staj defterlerini inceleyecek ve stajı kabul edilen öğrencilerin listesi 31 Ekim 2024 tarihine kadar ilan edilecektir.
NOT : Staj defteri zarf içine koyulmayacaktır. 
           *Uluslararası öğrenciler stajlarını kendi ülkelerinde yapabileceklerdir.
STAJ BELGELERİ
EK-1. STAJ BAŞVURU BELGESİ
EK-2. STAJ İŞYERİ KABUL BELGESİ
EK-3. STAJ SİGORTA YATIRMA BELGESİ
EK-4. STAJ DEFTERİ
STAJ SİCİL FİŞİ
STAJ TAAHHÜTNAMESİ