Staj Formları
Staj Formları
Staj: Öğrencilerin almış oldukları eğitimle kazandıkları bilgi ve becerilerini uygulayarak güçlendirebilecekleri nitelikte ve bölümleri/programlarıyla ilgili yiyecek içecek işletmelerinde yapılır. Bu paralelde; öğrencilerin staj yapacakları asgari işletme şartları aşağıda sıralanmıştır.
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Staj Komisyonu Kararı ile Onaylanan;
· 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfakları,
· Birinci Sınıf Tatil Köyleri Mutfakları,
· Gastronomi ve Mutfak Sanatları Staj Komisyonu Kararı ile Onaylanan Restoranlar,
· Catering Firmaları,
· Kruvaziyer Gemi Mutfakları,
· Gastronomi ve Mutfak Sanatları Staj Komisyonu Onayı ile Kabul Edilen Diğer Kamu ve Özel Sektöre ait kuruluşlar
 
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ YAZ STAJI BAŞVURU BASAMAKLARI
Adım 1: Staj Başvuru: Öğrenciler Staj dersi kapsamında başvuruda bulundukları firmaya, 2 nüsha olacak şekilde Ek-1:Staj Başvuru Belgesi’nin ilgili yerlerini doldurtacaklar ve kendileri de dolduracaktır. Daha sonra Nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ek-2 Taahhütname belgesini doldurup bu 4 belgeyi danışmanlarına teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakların son teslim tarihi 1 Mayıs 2024’ tür.


Adım 2: Staj Değerlendirme: Danışmanlarda toplanan Ek-1: Staj Başvuru Belgesi 10 Mayıs 2024 tarihine kadar değerlendirilip Staj yerleri kabul edilen öğrenciler bölüm web sayfasından ilan edileceklerdir. Staj yeri kabul edilmeyen öğrenciler ve zorunlu nedenlerle staj kabul belgesini getiremeyen öğrenciler  22 Mayıs 2024'e kadar danışmanlarına teslim edip staj yerlerini onaylatmak zorundadırlar.



Adım 3: Stajın Yapılması: 08 Temmuz – 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında stajlar yapılacaktır. Öğrenciler staj süresince Staj defterlerini doldurup firmaya onaylattıracaklardır.

Adım 4: Stajın Tamamlanması: Staj bitiminde, "Staj Defteri"ni (bu defter, STF internet sayfasında örneği vardır) ve "Staj Sicil Fişi"ni  (kapalı, imzalı ve kaşeli bir zarf içerisinde) "Evrak Kayıt" birimine teslim edeceklerdir (Son Tarih: 11 EKİM 2024). Evrakların danışmanlara tesliminden öğrenci sorumludur.
NOT: Staj defteri zarf içine koyulmayacaktır. 
           *Uluslararası öğrenciler stajlarını kendi ülkelerinde yapabileceklerdir.


Adım 5: Notların Girilmesi: Bölümler staj defterlerini inceleyecek ve stajı kabul edilen öğrencilerin listesi 08 Kasım 2024 tarihine kadar OBS girilerektir.

EK-1

EK-TAAHÜTNAME

EK-STAJ DEFTERİ

EK-STAJ SİCİL FİŞİ