Tanıtım
      Fakültemiz UNESCO Dünya Miras Listesine dâhil olan Safranbolu’da, 26.09.2011 tarih 2809 sayılı kanunla Karabük Üniversitesi’ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile kurulmuştur. Fakültemizin kuruluş amacı, mikro düzeyde Batı Karadeniz Bölgesi, makro düzeyde ise ülke genelinde gereksinim duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesine ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamaktır.

         Safranbolu Turizm Fakültesi 2013-2014 eğitim öğretim yılında Turizm İşletmeciliği Bölümü ile akademik yaşamına başlamış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Turizm Rehberliği Bölümü ve son olarak 2020-2021 eğitim öğretim yılında Rekreasyon Yönetimi Bölümü ile güçlenerek büyümüştür. Fakültemiz şu an itibari ile 27 akademik personel, 18 idari personel ve 872 öğrenci mevcuduyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca fakültemiz sadece lisans düzeyinde değil aynı zamanda lisansüstü eğitim öğretim faaliyetlerini de sürdürmektedir. Bu kapsamda Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Kültürel Miras ve Miras Alan Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programlarında Yüksek Lisans eğitimi vermekte olup 82 Yüksek Lisans öğrencisine sahiptir. Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programlarında ise 9 öğrenci ile Doktora eğitimi vermektedir.

       Safranbolu’nun turizm merkezi olan “Eski Çarşı” da Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Üniversite Evi’nde Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programlarında okuyan öğrenciler derslerde elde ettikleri bilgileri öğretim elemanları gözetiminde uygulamaya dönüştürmektedirler.
 
      Fakültemiz mezunları kamu veya özel sektörde konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama-satış ve insan kaynakları departmanlarında, seyahat acentalarının rezervasyon, operasyon, biletleme ve muhasebe departmanlarında, hava yolu şirketlerinin yer hizmetlerinde, yiyecek ve içecek işletmelerinde ve rekreasyon işletmelerinde, tur rehberi ve yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır.
 
           Fakültemiz engelliler ile ilgili Mekanda Erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı YÖK tarafından verilen “Turuncu Bayrak” almaya hak kazanmıştır.