×
Önemli Duyuru
Skip to content
Güncel Duyurular
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2023-2024 BAHAR ...
Rekreasyon Yönetimi Bölümü 2023-2024 Bahar Dönemi Ara ...
Turizm Rehberliği Bölümü 2023-2024 Bahar Dönemi ...
SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ
444 0 478
stf@karabuk.edu.tr
EN
|
TR
Menu
Fakültemiz
Tanıtım
Misyon - Vizyon
Dekanlık
Fakülte Yönetim Kurulu
Fakülte Kurulu
Danışma Kurulu
Kurul - Komisyonlar
Akademik Personel
İdari Personel
İç Kontrol
Bölümler
Turizm İşletmeciliği
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Turizm Rehberliği
Rekreasyon Yönetimi
Sık Kullanılanlar
Akademik Takvim
Obs
Yönetmelikler
Yönergeler
Erasmus, Farabi, Mevlana
Tübitak
Teknoloji Transfer Ofisi
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü İşletmede Mesleki Eğitim Uygulama Esasları
Staj
Staj Formları
Stajyerin İşyerinden Ayrıldığına Dair Dilekçe
Formlar
Öğrenci Formları
Personel Formları
Hafta Sonu Çalışma İzni
Kalite
Kalite Koordinatörlüğü
Kalite Rehberi
Standart Formlar
Birim Kalite Komisyonu
Erasmus
Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü
Fakülte Koordinatörü
Turizm İşletmeciliği Bölüm Koordinatörlüğü
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Koordinatörlüğü
Turizm Rehberliği Bölüm Koordinatörlüğü
Rekreasyon Yönetimi Bölüm Koordinatörlüğü
Bir Önerim Var
Fakülteye Bir Önerim Var
Rektörlük İletişim Merkezi
İletişim
Tanıtım
Fakültemiz Unesco Dünya Miras Listesine dâhil olan Safranbolu’da, 26.09.2011 tarihinde 2809 sayılı kanunla Karabük Üniversitesi’ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile kurulmuştur. Fakültenin kuruluş amacı, mikro düzeyde Batı Karadeniz Bölgesi, makro düzeyde ise ülke genelinde gereksinim duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesine ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamaktır.
Safranbolu Turizm Fakültesi 2013-2014 eğitim öğretim yılına I. Öğretim ve II. Öğretim olarak Turizm İşletmeciliği Bölümü ile başlamış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Turizm Rehberliği Bölümü ilk öğrencileri ile eğitime devam etmektedir. Fakültemiz şu an itibari ile 18 akademik personel, 9 idari personel ve 593 öğrenci mevcudu ile eğitim – öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Kültürel Miras ve Miras Alan Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans programları ile eğitim vermektedir.
Fakültemiz mezunları, konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama-satış ve insan kaynakları departmanlarında, seyahat acentalarının rezervasyon, operasyon, biletleme ve muhasebe departmanlarında, hava yolu şirketlerinin yer hizmetlerinde, yiyecek ve içecek işletmelerinde ve rekreasyon işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır. Ayrıca kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır.
Hedefler