Tanıtım
      Fakültemiz Unesco Dünya Miras Listesine dâhil olan Safranbolu’da, 26.09.2011 tarihinde 2809 sayılı kanunla Karabük Üniversitesi’ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile kurulmuştur. Fakültenin kuruluş amacı, mikro düzeyde Batı Karadeniz Bölgesi, makro düzeyde ise ülke genelinde gereksinim duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesine ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamaktır.

 
     Safranbolu Turizm Fakültesi 2013-2014 eğitim öğretim yılına I. Öğretim ve II. Öğretim olarak Turizm İşletmeciliği Bölümü ile başlamış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Turizm Rehberliği Bölümü ilk öğrencileri ile eğitime devam etmektedir. Fakültemiz şu an itibari ile 18 akademik personel, 9 idari personel ve 593 öğrenci mevcudu ile eğitim – öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Kültürel Miras ve Miras Alan Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans programları ile eğitim vermektedir.

 
     Fakültemiz mezunları, konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama-satış ve insan kaynakları departmanlarında, seyahat acentalarının rezervasyon, operasyon, biletleme ve muhasebe departmanlarında, hava yolu şirketlerinin yer hizmetlerinde, yiyecek ve içecek işletmelerinde ve rekreasyon işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır. Ayrıca kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır.