Hakkımızda
26 Eylül 2011 tarih 2011/2276 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi gereğince 24 Ekim 2011 tarih ve 28094 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak kurulan Safranbolu Turizm Fakültesi bünyesindeki Turizm Rehberliği Bölümü, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenciyle eğitim hayatına başlamıştır. Bölümümüzde halen 1 Doçent ve 3 Yardımcı Doçent görev yapmakta, akademik personel sayımız artmaktadır. Bölümümüzde eğitim-öğretim süresi 4 yıldır.

Bölümümüzün amacı; geçmişle gelecek arasında köprü kurabilen, milli değerlerle çağdaş değerleri bütünleştirebilme yeteneğine sahip, değişik konu ve dönemler üzerine yoğunlaşmış dersler ile “turizm rehberi” olma sorumluluğunun bilincine varmış turizm rehberleri yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda iyi derecede yabancı dil bilen, Türkiye’yi tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla en iyi şekilde tanıyan, iyi insan ilişkileri kurabilen, analitik düşünebilen, sorun çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel sosyal değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan nitelikli turist rehberleri ve yönetici adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bölümden mezun olabilmek için her bölüm için yönetmelikle belirlenen stajların yapılması gerekmektedir. Turizm bölümünden mezun olanlar, turist rehberi unvanıyla bu alanda araştırmacı ve uzman olabildikleri gibi aldıkları eğitim ve kazındıkları deneyimler doğrultusunda oteller, seyahat acentaları, tatil köyleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve turizm ile ilgili kuruluşlarda görev alabilmektedir.

Bölümün öğretim üyeleri ve yardımcıları da bir taraftan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı, öte taraftan hem bölgenin hem de Türk ve dünya kültürel değerlerinin bilinmeyen noktalarını ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmalar yürütmektedir.