Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Sosyalfest'te Büyük Başarı
Turizm İşletmeciliği bölümümüz Arş. Gör. Burak PINAROĞLU’nun danışmanlığında öğrencilerimiz Dilan Pekşengül ve Muhammed Avan’ın hazırladığı SürdürAPP projesi, Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Festivali SOSYALFEST'te Ekolojik Yaşam Kategorisinde 2.’lik ödülü kazanmıştır.

SürdürApp projesi, kullanıcıların günlük yaşamlarında daha sürdürülebilir ve çevre dostu kararlar almasına yardımcı olabilecek bir uygulama olup, enerji tasarrufu, atık yönetimi, sürdürülebilir alışveriş konularında öneriler sunan bir yazılım programıdır. Bu programı cep telefonlarına indiren bireyler, çevre konusunda daha duyarlı davranmaları konusunda destek alabileceklerdir.


Turizm İşletmeciliği bölümümüz Arş. Gör. Burak PINAROĞLU’nun danışmanlığında bölümümüz öğrencileri Sirojiddin FATKHIDDINOV ve Dilan PEKŞENGÜL tarafından hazırlanan Birarada projesi Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Festivali SOSYALFEST'te Türkiye Yüzyılı kategorisinde finalist olma başarısı göstermiştir. Bu projemiz, son zamanlarda birbirinden uzaklaşan insanları bir araya getirmeye ve yerel hareketin önemine odaklanmaktadır. Bu amaçlara ulaşmak için öneriler sunmaktadır.