4. Avrupa Ekoturizm Konferansı


4. Avrupa Ekoturizm Konferansı 17-18 Nisan 2017 tarihleri arasında Safranbolu'da gerçekleştirilecektir. Konferans 300 turizm profesyonelini bir araya getirecektir. Konferans, Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ortaklığı ile gerçekleştirilecektir. Ekoturizmin sürdürülebilir gelişme sağlayacak biçimde tutundurulması üzerinde odaklanan iki günlük konferans, UNWTO'nun 2017 Uluslararası Gelişme için Sürdürülebilr Turizm Yılı çalışmasına da katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Konferansın temel amacı, turizm endüstrisi paydaşları; araştırmacılar, akademisyenler, uygulamacılar ve turizm endüstrisi profesyonellerinin ekoturizmle ilgili araştırmalarının sonuçlarını paylaşmak ve bu alanda ortaya çıkan gelişmeleri ortaya koymak için Avrupa genelinde diğer ülkelerin de katılımıyla bir platform oluşturmaktır. Konferans ayrıca katılımcıların fikirlerini ve deneyimlerini yüzyüze paylaşmalarını sağlayacak fırsatlar sunmaktadır.

Konferans şehri olan Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Kentedir. Şehir 1994 yılında tarihsel süreçte kervan ticaretinde oynadığı önemli rol nedeniyle miras alanı olarak kabul edilmiştir. 

Konferans hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz...