Rekreasyon Yönetimi Staj
Rekreasyon Yönetimi Staj Proğramı
Staj Fromları
 
Staj: Öğrencilerin almış oldukları eğitimle kazandıkları bilgi ve becerilerini uygulayarak güçlendirebilecekleri nitelikte ve bölümleri/programlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda yapılır. Bu paralelde; öğrencilerin staj yapacakları asgari işletme şartları aşağıda sıralanmıştır.
 
Öğrenciler turizm sektöründe yurt içinde veya yurt dışında faaliyet gösteren aşağıda belirtilen kurum, kuruluş veya işletmelerde stajlarını yapabilirler:


  1. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmiş, öğrencinin staj yapacağı döneme ait yıldızlı işletmelerin yer aldığı güncel listedeki 4 ve 5 Yıldızlı Oteller,
  2. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmiş, öğrencinin staj yapacağı döneme ait yıldızlı işletmelerin yer aldığı güncel listedeki Tatil Köyleri,
  3. Mavi Bayraklı Marina-Yat İşletmeleri,
  4. TÜRSAB Belgeli Seyahat Acenteleri,
  5. Kruvaziyer Gemileri ve Yüzer Tesisler,
  6. Organizasyon Şirketleri,
  7. Alışveriş Merkezleri,
  8. Eğlence Yerleri, Eğlence Merkezleri, Temalı Parklar,
  9. Yerel Yönetimler,
  10. Termal ve Sağlıklı Yaşam Tesisleri,
  11. Kamu Kuruluşlarının Sosyal Tesisleri.
  12. Mesleki Birlik, Federasyon ve Konfederasyonlar,
  13. Turizm Temalı Yayın Yapan Medya ve İletişim Kuruluşları,
  14. Spor, Golf ve Yüzme Tesisleri,
  15. Kayak Merkezleri,
  16. Dezavantajlı Gruplara Hizmet Veren Sivil Toplum Kuruluşları,
  17. Spor Kulüpleri
  18. Özel Tesisler ve Butik Oteller,
  19. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Merkez ve Taşra Teşkilatı’na Bağlı Birimleri,
  20. Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Birimleri,
  21. Kültür ve Turizm varlıklarının korunması, ortaya çıkarılması, gösterilmesi vb. kapsamında faaliyet yürüten Ulusal ve Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar,
  22. Müzeler,
  23. Türkiye’deki yabancı ülkelerin elçiliklerine bağlı birimler.
  24. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı alan ve tesisler.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI BAŞVURU BASAMAKLARI
Adım 1: Staj Başvuru: Öğrenciler, Staj başvurusunda bulundukları firmaya ve kendilerine ait yerleri “Ek-1:Staj Başvuru Belgesi”ni, 2 nüsha olacak şekilde Ek-1:Staj Başvuru Belgesi’nin ilgili yerlerini dolduracaktır. Daha sonra Nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ek-2 Taahhütname belgesini doldurup bu 4 belgeyi danışmanlarına teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakların son teslim tarihi 1 Mayıs 2024’ tür.


Adım 2: Staj Değerlendirme: Danışmanlarda toplanan Ek-1: Staj Başvuru Belgesi 10 Mayıs 2024 tarihine kadar değerlendirilip Staj yerleri kabul edilen öğrenciler bölüm web sayfasından ilan edileceklerdir. Staj yeri kabul edilmeyen öğrenciler ve zorunlu nedenlerle staj kabul belgesini getiremeyen öğrenciler 22 Mayıs 2024'e kadar danışmanlarına teslim edip staj yerlerini onaylatmak zorundadırlar.



Adım 3: Stajın Yapılması: 08 Temmuz – 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında stajlar yapılacaktır. Öğrenciler staj süresince Staj defterlerini doldurup firmaya onaylattıracaklardır.

Adım 4: Stajın Tamamlanması: Staj bitiminde, "Staj Defteri"ni (bu defter, STF internet sayfasında örneği vardır) ve "Staj Sicil Fişi"ni  (kapalı, imzalı ve kaşeli bir zarf içerisinde) "Evrak Kayıt" birimine teslim edeceklerdir (Son Tarih: 11 EKİM 2024). Evrakların danışmanlara tesliminden öğrenci sorumludur.
NOT: Staj defteri zarf içine koyulmayacaktır. 


Adım 5: Notların Girilmesi: Bölümler staj defterlerini inceleyecek ve stajı kabul edilen öğrencilerin listesi  08 Kasım 2024 tarihine kadar ilan edilecektir.


EK-1

EK-2 TAAHÜTNAME

EK-3 STAJ DEFTERİ

EK-STAJ SİCİL FİŞİ