İntörn Staj Formları ve İşleyiş
İntörn Gastronomi Uygulaması Kapsamında İşletmede Mesleki Eğitim: Öğrencilerin almış oldukları eğitimle kazandıkları bilgi ve becerilerini uygulayarak güçlendirebilecekleri nitelikte ve bölümleri/programlarıyla ilgili yiyecek içecek işletmelerinde yapılır. Bu paralelde; öğrencilerin TFG 410 İntörn Gastronomi Uygulaması Dersi kapsamında yapacakları “İşletmede Mesleki Eğitim” uygulamasının asgari işletme şartları şu şekilde olmalıdır:
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Kararı ile Kabul edilen;

4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfakları,
Nitelikli Restoranlar*
Catering Firmaları**,
Kruvaziyer Gemi Mutfakları,
Kamu ve Özel Sektöre ait kuruluşlar**

*Restoran, pastane ve imalathanelerin kabul veya ret durumları belirli kriterler (türü, büyüklüğü, personel sayısı, menüsü vd.) doğrultusunda intörn komisyonunun inisiyatifindedir.

** Kamu ve Özel Sektöre ait kuruluşların kabul/ret durumları; kurumun türü, mutfak durumu, mutfağında çalışan personelin sayısı ve niteliği, yemek verilen kişi durumları vb. kriterler ışığında intörn komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
 
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ “İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM” BAŞVURU BASAMAKLARI
Adım 1: Öğrenciler TFG410 İntörn Gastronomi Uygulama Dersi kapsamında İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması için başvuruda bulundukları firmaya, 2 nüsha olacak şekilde Ek-1 İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Belgesi ve Ek-1a Safranbolu Turizm Fakültesi İşyerinde Mesleki Eğitim Uygulama Protokolü ilgili yerlerini doldurtacaklar ve kendileri de dolduracaktır. Daha sonra Nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ek-2 Taahhütname belgesini doldurup bu 6 belgeyi danışmanlarına teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakların son teslim tarihi 26 Aralık 2024’ tür.
 
Adım 2: Değerlendirme: Danışmanlarda toplanan Ek-1: İşletmede Mesleki Eğitim Kabul Belgesi ve Ek-1a Safranbolu Turizm Fakültesi İşyerinde Mesleki Eğitim Uygulama Protokolü 01 Ocak 2025 tarihine kadar değerlendirilip İşletmede Mesleki Eğitim yerleri kabul edilen öğrenciler ilan edileceklerdir. İşletmede Mesleki Eğitim yeri kabul edilmeyen öğrenciler ve zorunlu nedenlerle İşletmede Mesleki Eğitim kabul belgesini getiremeyen öğrenciler 23 Ocak 2025'e kadar danışman hocasına yeni buldukları işletme belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

Adım 3: İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamasının Yapılması: Bu uygulama 27 Ocak 2025 – 9 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler İşletmede Mesleki Eğitim süresince Staj defterlerini doldurup her sayfayı firmaya onaylatacaklarıdır.
 
Adım 4 Dersin Tamamlanması: İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması bitiminde, "Staj Defteri"ni (bu defter, STF internet sayfasında örneği vardır) ve "Ek- 3 Staj Sicil Fişi"ni  (kapalı, imzalı ve kaşeli bir zarf içerisinde) danışmanlarına teslim edeceklerdir (Son Tarih: 10-23 Mayıs 2025). Evrakların danışmanlara tesliminden öğrenci sorumludur.

Adım 5 Notların Girilmesi: TFG410 İntörn Gastronomi Uygulaması dersinin notları OBS ye girilecek olup tekrardan öğrencilere ilan edilmeyecektir.
 
NOT: Staj sicil fişi zarf içerisine koyulacaktır. Fotoğrafın yapıştırılmış olması zorunludur. Scil fişi koyulduktan sonra zarfın ağzı yapıştırılarak kapatılır ve işletme tarafından mühürlenir/kaşelenir. Ağzı mühür/kaşe ile kapatılmamış zarflar kabul edilmeyecektir.

Staj defteri zarf içine koyulmayacaktır.
Öğrenciler stajlarını yurtdışında yapabilirler.

Ek-1 İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Belgesi
Ek-1a Safranbolu Turizm Fakültesi İşyerinde Mesleki Eğitim Uygulama Protokolü
Ek-2 Taahhütname
Ek- 3 Staj Sicil Fişi
Ek-4 Staj Defteri