Kontenjan
Kontenjan : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitim-öğretim süresi 4 yıl olup, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen  sınav sonucuna göre "SÖZEL puan ile öğrenci alımı" gerçekleştirilmektedir. Bölüme kabul edilen öğrencilerin 2024 yılı itibari ile % 67,8’i Genel Lise %32,2 Meslek Lisesi mezunu öğrencilerden oluşmaktadır (https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=106190067). Bu durum, göstermektedir ki daha önce mutfak eğitimi almamış öğrenciler de bölümümüzden eğitim almakta problem yaşamamaktadır. Bölüme kabul edilen öğrenciler, bölüm müfredat programının kazandırmayı hedeflediği çıktıları (bilgi, beceri ve yetkinlikleri), öngörülen sürede edinebilecek altyapıya sahip şekilde mezun edilmektedir. Bu sebeple öğrencilerin kabulünde göz önüne alınan göstergeler izlenmekte ve bunların yıllara göre değişimi bölüm kurulu toplantılarında değerlendirilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerin bölüm öğretim planı kapsamındaki tüm derslerdeki ve diğer etkinliklerdeki başarıları şeffaf ve tutarlı yöntemler ile bölüm kurulu toplantılarında değerlendirilmektedir. Öğrenci değerlendirme yöntemleri, öğrenilen bilgilerin kısa süre akılda tutulması ya da ezberlenmesi yerine, bilgilerin entegrasyonu ve uygulanmasını, eleştirel düşünmeyi ve öğrencilerin sorun çözme yeteneğini geliştirecek değerlendirme yöntemleri tanımlanarak uygulamaya çalışılmaktadır. Programa kabul edilen öğrenciler, bölüm öğretim planının kazandırmayı hedeflediği öğretim amaçlarını ve öğrenim çıktılarını 4 yıllık bir sürede alanda uzmanlaşabileceği tüm konuları bilecek düzeyde edinebilmektedir. İlk yıl öğrencilere bölüme oryante olmalarını sağlayacak dersler verilmektedir. Bölüm öğrenci kontenjanı 55 olup, okul birinciliği ve yatay geçiş ile kontenjan kısmen artabilmektedir. Son 3 yıla ait öğrenci kontenjanı ve kayıt durumu tabloda gösterilmiştir. 
 
  2022 2023 2024
Kontenjan 50 50 55
Kayıt 52 54 59